Teeltregistratiedata delen via GreenlinQdata met Greenhouse Marketeers

Dat footprints een steeds belangrijkere rol krijgen, staat volgens Berrie de Mik van GreenlinQdata wel vast. Daarom kunnen telers vanaf nu hun teeltregistratie delen met Greenhouse Marketeers, de pionier in het berekenen van footprints voor…

Greenhouse Marketeers het nieuwste lid van de Club van 100

Greenhouse Marketeers is recentelijk lid geworden van de Club van 100, met als doel om de glastuinbouwketen meetbaar duurzamer te maken.

Hoe levenscyclusanalyse bijdraagt aan de duurzame missie van Houtwerf

Martin Meewisse, manager inkoop Houtwerf, over duurzaam inkopen en hoe levenscyclusanalyse bijdraagt aan de duurzame missie van de houtgroothandel.

FloriPEFCR dwingt tot 'omdenken'

LCA-Specialist Rick van der Linden over benchmarken aan de hand van een Product Environmental Footprint.

Verduurzamen niet alleen 'minder, minder, minder'

LCA-Specialist Rick van der Linden legt uit wat de rol van LCA-Specialisten is bij het implementeren van FloriPEFCR footprint-rekenregels.

200 Pagina's rekenregeltjes

LCA-Specialist Nico van Eeden legt uit hoe de nieuwe Europese rekenstandaard voor een milieufootprint in de sierteelt precies in elkaar zit.

FloriPEFCR 'License to deliver'

Greenhouse Marketeers-director Henri Potze over de urgentie van FloriPEFCR: de Europese standaard voor footprintberekeningen in de sierteelt.

5 Redenen om je footprint te berekenen

Het berekenen van een footprint wordt met de dag relevanter voor bedrijven. Hier vind je de 5 belangrijkste redenen om je footprint te berekenen.
,

FloriPEFCR als nieuwe standaard in de sierteeltsector

FloriPEFCR: een eenvoudige uitleg over deze nieuwe rekenstandaard voor een milieufootprint in de sierteeltsector.
Edwin in VDE kas

VDE Plant: “Verduurzamen: gewoon doen en niet te ingewikkeld maken”

Edwin van kwekerij VDE Plant over zijn ervaring met verduurzamen, footprint berekeningen en voorbereiding op de CO2 belasting.