Wat zijn Science Based Targets en hoe start je ermee?

Hoe weet je of de klimaatinspanningen van je bedrijf genoeg zijn om voldoende bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering? Om hier een antwoord op te geven is in 2015 het Science Based Targets Initiative opgericht, door o.a. de Verenigde…

FM Group: ‘Elk product volledig transparant maken’

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor sierteelt bedrijven. Daarom zet FM Group zich in om in 2025 CO2-neutraal te zijn.

Glastuinbouw en gasprijzen: wat is er aan de hand?

In de glastuinbouw dreigt 40% van de bedrijven in financiële problemen te komen door stijgende gasprijzen. Dat heeft niet alleen een enorme impact op ondernemers, werknemers en hun gezinnen, maar op heel Nederland!

Teeltregistratiedata delen via GreenlinQdata met Greenhouse Marketeers

Dat footprints een steeds belangrijkere rol krijgen, staat volgens Berrie de Mik van GreenlinQdata wel vast. Daarom kunnen telers vanaf nu hun teeltregistratie delen met Greenhouse Marketeers, de pionier in het berekenen van footprints voor…

Greenhouse Marketeers het nieuwste lid van de Club van 100

Greenhouse Marketeers is recentelijk lid geworden van de Club van 100, met als doel om de glastuinbouwketen meetbaar duurzamer te maken.

Hoe levenscyclusanalyse bijdraagt aan de duurzame missie van Houtwerf

Martin Meewisse, manager inkoop Houtwerf, over duurzaam inkopen en hoe levenscyclusanalyse bijdraagt aan de duurzame missie van de houtgroothandel.

FloriPEFCR dwingt tot 'omdenken'

LCA-Specialist Rick van der Linden over benchmarken aan de hand van een Product Environmental Footprint.

Verduurzamen niet alleen 'minder, minder, minder'

LCA-Specialist Rick van der Linden legt uit wat de rol van LCA-Specialisten is bij het implementeren van FloriPEFCR footprint-rekenregels.

200 Pagina's rekenregeltjes

LCA-Specialist Nico van Eeden legt uit hoe de nieuwe Europese rekenstandaard voor een milieufootprint in de sierteelt precies in elkaar zit.

FloriPEFCR 'License to deliver'

Greenhouse Marketeers-director Henri Potze over de urgentie van FloriPEFCR: de Europese standaard voor footprintberekeningen in de sierteelt.